No Rangitoto
Door: Greet Luursema en Harry Fransen
Blijf op de hoogte en volg Greet Luursema en Harry Fransen
20 Januari 2012 | Nieuw Zeeland, Auckland
Na een kop thee en een banaan op de kamer (net als in GB overal waterkokers e.d. voor the essential cup of tea) naar buiten en omhoog naar het Auckland Museum. Een immens gebouw. Teveel te zien eigenlijk en met meer dan 2 uur hebben we ons nog moeten beperken. Veel interessante Maori-objecten en uitleg over de Maori’s en de Zuidzeevolken. Op Taiwan is een gebied waar een taal gesproken wordt die heel veel lijkt op de Maoritaal. Op de derde verdieping een NZ War Memorial met aandacht voor de rol van de Kiwi’s in verschillende oorlogen. In Arras (F) waren we ze al tegengekomen als tunnelspecialisten in WW I. Op de tweede verdieping konden we in een daarvoor ingerichte woonkamer een aardbeving, die het gevolg was van een vulkanische eruptie, meemaken. De televisie gaf een direct verslag met commentaar van een vulkanoloog en wij zagen de eruptie en de tsunami op ons afkomen door de schuifpui. Bij de uitgang voor een stukje Belgische chocolade nog overgehaald mee te doen aan een enquête over het museum.
Vanaf het museum weer richting de haven gelopen met af en toe een spetter regen. In de haven wilden we de ferry nemen naar Rangitoto, een vulkanisch eiland dat twee maal was aangeprezen door Josh, onze erg leuke Magic Bus-chauffeur. Helaas was de laatste boot al meer dan twee uur geleden vertrokken. Erg jammer; misschien nog een herkansing op de terugweg? Gelukkig was er een prima alternatief: over 5 minuten zou de ferry (oversteek 10 minuten) naar Devonport gaan. Erg leuke, bijna Europese, plaats met veel Victoriaanse houten huizen. Op de vulkaanheuvel geklommen voor een prachtig uitzicht op Auckland.
Auckland is een erg leuke stad. Er wonen 1.1 miljoen mensenuit heel verschillende culturen. Het ligt prachtig een het water met veel eilanden voor de kust en veel stranden. Wel grote stadsproblemen met zwervers e.d., maar de sfeer is ontspannen. Vanavond heerlijk Thais gegeten bij Mai Tai (geen geintje).
Morgen met de bus naar Roturua, zo’n 300 km verder.
Groet Greet
20 Januari 2012 - 09:07
Andrea:
Hoi reizigers,
pff....jullie zijn een week weg, is het vol te houden nog wekenlang zoveel indrukken op te doen :O)?
Allemaal leuk te lezen, wat was mijn afgelopen week SAAI :O). Mijn hoogtepunt was mijn verjaardag gister.... Maar, vanmiddag vertrek ik naar Oostenrijk, lekker weekje skién, sneeuw genoeg daar.
Geniet nog maar lekker! -
20 Januari 2012 - 12:46
Astrid:
Het klinkt nog steeds geweldig allemaal!
Wat is de foto van de schelp prachtig! Hij mag hier zo op de rode muur! -
20 Januari 2012 - 13:57
Pap:
Geweldig, wat beleef je veel! I ad niet gedacht dat Auckland zoveel inwoners zou hebben. Veel
plezier verder!