Startbericht
Door: Greet Luursema en Harry Fransen
Blijf op de hoogte en volg Greet Luursema en Harry Fransen
17 December 2011 | Nederland, Groningen
Over minder dan 4 weken is het zover. Dan is het vrijdag de 13e januari en vertrekken wij naar Nieuw-Zeeland. Op donderdag is het eerste deel van de reis rondgekomen. Omdat de SNP-wandelreis eind november werd geannuleerd, moesten we voor dat deel op zoek naar iets nieuws; het tweede deel van de reis was inclusief de vliegreis al geregeld. We gaan in het tweede deel met een Spaceship (zie foto) ‘terug’ van Christchurch naar Auckland (afstand ca. 1200 km). Als alternatief voor de wandelreis hebben we een reis met de Magic Bus geboekt. Magic Bus,in de vorige eeuw al actief, laat op vaste trajecten bussen rijden en de chauffeur/gids regelt onder meer de accommodatie. Via een zusterorganisatie hebben we een iets luxere accommodatie geboekt. Op de foto’s zijn het arrangement Head to Toe en het Tip Topdeel (de noordelijke punt) te zien. Tweepersoonskamers in ieder geval, maar meestal nog wel in hostels en jeugdherbergen. Een erg mooi parcours met twee treinreizen op het Zuidereiland.
Kort overzicht:
Vlucht Amsterdam 13/01 14.30 uur-Dubai 14/01(hotel)-Melbourne (tankstop)-Auckland 15/01 13.45 uur
- Auckland-Paihia (Cape Reinga) v.v. Op ma 16 januari
-Auckland-Roturua
-Roturua-Taupo
-Taupo-National Park Tongariro 3 nachten
-National Park Tongariro-Wellington
-Wellington-Picton (Ferry N-Z-eiland)-Kaikoura (trein Coastal Pacific)
-Kaikoura-Christchurch
-Christchurch-Greymouth (trein Tranzalpine)
-Greymouth-Franz Josef (2 nachten)
-Franz Josef-Wanaka
-Wanaka-Queenstown (3 nachten)
-Queenstown-Dunedin
-Dunedin-Tekapo
-Tekapo-Christchurch op di 7 februari
Op wo 8 februari ophalen Spaceship in Christchurch.
Terug via een nog nader te bepalen route met waarschijnlijk het accent op Zuidereiland
Inleveren Spaceship in Auckland op vr 2 maart
Vlucht Auckland vr 02/03 18.15 uur-Brisbane (tankstop)-Dubai za 03/03-Amsterdam za 03/03 12.45 uur.
Groet Greet
17 December 2011 - 23:31
Astrid:
Nog 26 dagen! Het aftellen is begonnen! Het lijkt me een geweldige reis.
Zo,n Spaceship moet echt wereldwijd gaan rijden! -
18 December 2011 - 09:45
Pap:
Nou, de voorbereidingen zijn goed verlopen! Die 26 dagen zijn zò voorbij, de voorpret is ook hèèl
belangrijk!