Just stroll
Door: forza
Blijf op de hoogte en volg Greet Luursema en Harry Fransen
22 November 2010 | Argentinië, Buenos Aires
Vanochtend hele leuke fietsexcursie door de groene delen van de stad gedaan. Het is ongelooflijk maar waar, we hebben dit jaar gefietst in Parijs, Barcelona, Dublin, Londen, Amsterdam, Groningen en nu ook Buenos Aires. Onder leiding van twee jonge gidsen die behalve dat zij veel vertelden, ook graag wilden weten hoe zaken in NL waren geregeld. Vanmiddag te voet een flink deel van de stad doorkruist. Toch zeker 15 km gelopen over onder meer de markt van San Telmo.
Terwijl ik dit stukje typ, is op de tv een verslag van de wedstrijd BOCA tegen Arsenal. Het programma dat ik voor dit weekend zag met een uitwedstrijd tegen de oude jongens van Newall is dus gewijzigd (of ik heb het niet goed gezien). We hebben nog geprobeerd aan kaarten te komen, maar dat was vrijwel niet mogelijk; alleen in het Arsenal-vak was nog plaats. De ruststand is 1-0 voor BOCA door een prachtig doelpunt van een invaller. De sfeer op televisie is niets vergeleken met het zelf in het stadion meemaken.
Nog even terug naar de reis. De vlucht naar Madrid was vertraagd. De oorzaak was een (gedeeltelijke) staking van de Spaanse vluchtleiding. Dat betekende dat ook de volgende vlucht later werd. Uiteindelijk vertrokken we om iets na 02.00u. in plaats van de beloofde 01.00u. We zaten wat ongelukkig, op de middenstoelen van het middelste blok van de rij. Gelukkig kon ik nog ruilen met de vrouw die voor mij zat en die iets meer ruimte ter beschikking had. In BA weer de eindeloze controles voordat je het land in mag. Nu het formulier bijna goed ingevuld, alleen het vluchtnummer nog vergeten. Ben benieuwd wat ze met al de gegevens doen. We zijn nog te achterhalen op ons eerste adres, maar na vandaag is dat ook afgelopen. Nadat we alle formaliteiten hadden doorstaan, was het nog even moeilijk om in de menigte afhalers-met-bordjes onze reisleidster te vinden. De eerste SUMMUM-bekende die we na enkele minuten zagen was Michiel, onze reisleider van vorig jaar. Hij doet nu de ‘korte’ Patagonia-reis. Wel nog even leuk kunnen praten, voor het eerst ‘live’ sinds het nogal abrupte afscheid van een jaar geleden.
Onze groep bleek een beetje uitgedund. In plaats van 29 waren het er 26, onder andere doordat 2 deelnemers op Schiphol nog waren afgehaakt.
Buenos Aires was ons direct heel vertrouwd, net als het hotel Zentra (zelfde hotel en zelfde kamer nr. 10). Omdat we nu BA in de zon hebben gezien, is de stad ook veel aantrekkelijker geworden. Met de hele groep met de metro naar Puerto Madero en daar geluncht op een terras.
Ook weer in het rose paleis geweest en dit keer door de bewaking, militairen in oud gala-uniform, geronseld voor de rondleiding. Echt de moeite waard. De rondleiding ging onder andere langs het beroemde balkon waar Evita had gestaan en wat later ook de plaats was waar de wereldbekers aan het volk werden getoond. Overal mocht gefotografeerd worden. Alleen in de werkkamer van de president, Christina (Fernandez de Kirchner) moest dat kennelijk van de gala-uniformmilitairen al lopend worden gedaan. ‘Blijven bewegen’ was de opdracht. ‘Okay we'll run’ zei Greet. Dat was nou ook niet de bedoeling. ‘Just stroll!’, was het antwoord. Dikke pret voor alle betrokkenen!
Met het leeuwendeel van de groep veel Argentijns vlees gegeten in puik restaurant. Nog net voor 0.00 uur in bed.
Alles groet en bloeit hier in de lente. Vooral de jacaranda’s (spreek uit gacaranda’s) maken indruk vanwege de lila bloemen. De nationale boom, de ceivo, is met zijn spectaculaire rode bloemen de moeite waard. En wat te denken van de tranen der acacia’s op je huid. Tipa heet die hier.
Morgen al heel vroeg (bus om 6.30 uur) naar vliegveld Pistarini (het lokale vliegveld is in verbouwing). Naar Puerto Madryn, even 1300 km zuidelijker en in Patagonië.
Saludos Harry en Greet
22 November 2010 - 08:45
Lotso:
Leuk verslag, jammer dat je niet naar de wedstrijd bent gegaan. Het is 2-1 geworden door Palermo. Internet is dus waarschijnlijk ook gelukt door de geweldige aanbeveling... Zie je over 20 dagen. -
22 November 2010 - 09:12
Fokke:
Mooi verhaal. Lekker dat je al op pad bent! Hier nog even stressen met voorbereiding en werk en thuis. Veel plezier! -
22 November 2010 - 12:07
Lotso SR.:
De BonBonblok bouchees zijn binnen gekomen, aangezien er een strenge houdbaarheidstermijn geldt betekent het dat die al op zijn als je weer terug bent. O jah de er zijn weer hele goede wijnen in de Bonus bij AH.. toch wel jammer dat je op vakantie bent. Ik wil mijn niet voor het karretje spannen als pakezel. -
22 November 2010 - 13:03
Sven:
Oh ja nog even een het weerbericht voor donderdag in NL..: Vanaf woensdag neemt de kans op sneeuw toe. Vooral vrijdag en zaterdag kan het volgens het weermodel GFS langdurig gaan sneeuwen. De oorzaak van de mogelijke langdurige sneeuwval is een laagje wat tergend langzaam oostwaarts trekt. Tot en met zondag kan er volgens het weermodel GFS gemakkelijk 20 centimeter sneeuw gaan vallen in het noordoosten van het land. In het binnenland kan het oplopen tot zo'n 10 a 12 centimeter.. Vreselijk.. lucky bastards geniet maar van het weer. -
22 November 2010 - 22:20
Marjan:
Hola Greet en Harry,
Ik ben blij dat jullie heelhuids aangekomen zijn in Buenos Aires. Wat een geluk hebben jullie met dat mooie weer. Zoals Sven al geschreven heeft, het wordt hier echt winters weer. Sneeuw! En we zitten nog niet eens in december! brrrrrrrrr!
Hebben jullie ook foto's gemaakt van de fietstocht in BA?
Nog heel veel plezier en ik blijf jullie volgen, hoor!
A pasarlo bien!
Marjan.