Vlag
Door: forza
Blijf op de hoogte en volg Greet Luursema en Harry Fransen
18 November 2010 | Argentinië, Buenos Aires
En wat reizen we allemaal veel. Vandaag via de luidspreker op de telefoon contact gehad met collega op weg naar New York. Twee jonge collega’s vertrekken op mijn verjaardag naar Kenia om vrijwilligerswerk te doen in kindertehuis in Lodwar. Andere afdelingscollega zit voor een studiereis in VS, een collega van andere afdeling zit op Cuba. De secretaresse die me dat vertelde vertrekt in december naar Brazilië en Barbados. Kosmopolieten zijn we.
Sven heeft heerlijke spaghetti pesto voor ons gemaakt. Een glaasje Zuid-Afrikaanse wijn was er lekker bij.
Het leuke aan gezamenlijk een dagboek bijhouden is dat je zomaar twee verschillende ervaringen door elkaar kunt krijgen; aan de andere kant is er ook het risico dat er twee keer eenzelfde verhaal komt. Elk nadeel hep zijn voordeel: de lezer hoeft zo’n bericht maar voor de helft te lezen en dan weet hij/zij alles al.
Nou vooruit dan maar: ik had vandaag dezelfde ervaringen als Greet (laatste werkdag, doorwerken totdat bijna iedereen al is vertrokken (had overigens meer te maken met de wekelijkse spinning die ik ook deze keer nog wilde doen) en vooral de vele wensen voor een mooie reis, inclusief aanmeldingen voor het dagboek. Dat laatste wordt nog wat; we zijn straks bijna verplicht om iedere dag weer een spannend verhaal van onze belevenissen te schrijven. Wordt nog een alternatieve vorm van werken. Als dat maar niet tot een writers block leidt, in ieder geval niet bij ons beiden samen.
Hoe het ook zij, ik heb er echt zin in en het is nu wel mooi dat naast de omslag naar de vakantie, zoals ik die voel, dit wordt ondersteund door de vlag van het eerste reisdoel. Of er nu ook spontaan de juiste tijd in Argentina in de kop van het verslag verschijnt, is even afwachten. Om een of andere onverklaarbare reden werd tot nu toe in het dagboek voor Groningen de Engelse tijd (GMT) aangehouden en ook voor Argentina klopt de tijd niet. De overgang naar de wintertijd heeft zo zijn gevolgen. En als je alles wilt via een computerprogramma wilt sturen gaat er wel eens wat fout. Argentina kent geen zomer-/wintertijd en daar ga je dan als hier de klok een uur wordt verzet! Als je het precies wilt weten: in Argentina is het nu - onze wintertijd - vier uur vroeger dan in Nederland (maar dan wel op een gewone klok kijken, niet op die van waarbenjij.nu).
Voor de eerste anderhalve dag in Buenos Aires al gekeken naar mogelijke uitstapjes. Misschien fietsen in Buenos Aires, andere mogelijkheden vallen af. Even een uitstapje naar Uruguay (alleen een rivier van 50km breedte oversteken) is niet echt goed mogelijk gezien de boottijden en bovendien toch wel heel maf als je net daarvoor een reis van 13.000 km hebt gemaakt. Ook een wedstrijd van Boca Juniors - net als vorig jaar - valt af, omdat ze dit weekend uit tegen Newall Old Boys spelen.
We zien wel, vermaken zullen wij ons zeker. Eerst nu die vlag om en dan is het toch de hoogste tijd om echt in die richting te gaan. Tot de volgende keer, ver hier vandaan!
Greet & Harry
18 November 2010 - 22:58
Andrea:
Peter deed het gisteren al, ik bij deze.....een super vakantie gewenst. Aan het programma zal het niet liggen!
Groetjes Andrea -
19 November 2010 - 16:16
Lars:
Op moment dat ik dit schrijf vliegen jullie waarschijnlijk over de oceaan. Goede vakantie gewenst!!!
(ps Newells Old Boys uit, altijd lastig) -
19 November 2010 - 16:57
Ans:
Greet en Harry, helemaal vergeten mijn hoofd nog even om het hoekje van Greet haar deur te steken om jullie een hele fijne vakantie te wensen, bij deze!!
Leuk om jullie te kunnen volgen, als het goed is hangen jullie op dit moment ergens in de lucht!!