In Mauvenas Aires (of zoiets) - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Greet Luursema en Harry Fransen - WaarBenJij.nu In Mauvenas Aires (of zoiets) - Reisverslag uit Buenos Aires, Argentinië van Greet Luursema en Harry Fransen - WaarBenJij.nu

In Mauvenas Aires (of zoiets)

Door: forza

Blijf op de hoogte en volg Greet Luursema en Harry Fransen

21 November 2009 | Argentinië, Buenos Aires

Hola,

Vanochtend, na eeen beetje veel turbulentie boven Uruguay, om even over 10 geland in Buenos Aires. Althans dat was de bedoeling, want de ´Buenos´ waren niet te bekennen; het regende namelijk flink. Eenmaal in het hotel was het alweer droog en tijdens de wandeling door de stad vanmiddag zonnig en flink warm. Niet te vroeg gejuicht, later plensde het weer. Wij werden er wel nat van, voor de Argentijnen geldt dat helemaal niet. Afijn, volgens de weerberichten wordt het morgen echt ´Buenos´, dus er is nog hoop. Mocht het toch slecht weer blijven, dan vermaken wij ons overigens ook wel! BA is een mooie stad; de trottoirs zijn wel van het type ´need some maintenance´, maar dat mag de pret niet drukken: een stap op een losliggende stoeptegel is toch weer goed voor opspattend water tot boven de knie! Al heel wat bijzondere dingen gezien, zoals het Plaza de Mayo van voorheen De Dwaze Moeders (veel kleiner dan ik verwacht had), het paleis van de Rosas (balkonscenes Evita, Maradonna, etc.), de stokoude metro (kaartje iets meer dan 1 peso = EUR 0,20), etc. Morgen een bustour door de stad en ´s avonds als het lukt naar een wedstrijd van Boca Juniors ( en anders een tangoavond). We zitten dus gelijk in de hoogste versnelling, lekker toch? De klap zullen we straks wel krijgen - na een doorwaakte nacht in het vliegtuig (donker, net of je 12 uur in de metro zit) en het tijdsverschil (4 uur) - dus op tijd naar bed. De mooie foto´s die we al hebben gemaakt zetten we (proberen we) morgen toe te voegen.

Groet, ciao,

Harry en Greet.

• 22 November 2009 - 11:02

Jane Heyden:

Precies zoals ik me het voorstel bij jullie: niet de verwende toerist uithangen, maar de globetrotter die alles opzuigt van de plaatselijke cultuur, en het ongemak voor lief neemt.Op dit moment is er in Haren ook geen buenos aires, maar is t grijs en kaal. O ja, Sinterklaas is gisteren in Haren aangekomen.
    Arrividecci (of zoiets), Jane

• 22 November 2009 - 11:38

Astrid:

Wat leuk dat dit zo goed werkt. We kunnen jullie zo wel heel goed volgen.
    Pap had ook al gekeken of er nieuws was. Nu dus wel!

• 22 November 2009 - 12:54

Sven:

Nou op het moment is het hier ook prima weer alleen beetje koud..
    maak je ook nog een voetbal verslag als je heen gaat.